The Monastery

monastery
Et dokumentarisk eventyr om den 82-årige ungkarl Vig, der aldrig har kendt til kærlighed, og Søster Amvrosija, en russisk nonne, der ved et tilfælde - eller skæbnen - bliver en del af hans liv.
For 50 år siden købte Jørgen Laursen Vig Hesbjerg Slot på Fyn. Han ville lave et kloster. Nu, mange år senere, står han foran at kunne realisere planen. En gruppe Russisk Ortodokse nonner er på vej, og med dem, er Vigs livsdrøm på vej til at gå i opfyldelse. Men nonner har planer og viljer og vejen til drømmen viser sig at være meget anderledes end Vig havde forestillet sig.

The Monastery er en af dansk dokumentarfilms største succeser til dato. den har vundet adskillige internationale filmpriser, herunder dokumentarfilmens svar på en Oscar, nemlig Joris Ivens hovedprisen på IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) i 2006. Det er den største globale udmærkelse en dokumentarfilm kan få. Herudover er den blevet vist i biografer verden over, og den danske presse modtog den meget rosende, da den gik i de danske biografer i foråret 2007.

Spillelængde: 84 min.
Instruktør / Producent: Pernille Rose Grønkjær / Tju Bang Film.
Sprog: Dansk og engelsk. Engelske og danske undertekster.
Ekstramateriale: Russisk voice over. Interview med Søster Amvrosija. Slettede scener.
Vejl. pris: DKK 180,-