Enemies of Happiness

Malalai Joya kæmper en daglig og farlig kamp for forandringer i Afghanistan. Hun er et politisk frihedssymbol og folkehelt - kun 28 år gammel. Fra ørkenstatens støvede kontorer får vi en unik fortælling, som bringer os ind i krigszonen og tæt på den afghanske befolknings dagligdag.

Vi ser, hvordan et spirende demokrati tager form, og vi møder en stolt befolkning, der kæmper for at gøre op med årtiers krig, korruption og fattigdom. Resultatet er en film, der er spændende som en thriller og aktuel som en TV-avis. En film, der viser os Afghanistan så vi kan forstå det.

"Enemies of Happiness" er en af de film, der har været med til at sætte Danmark på verdenskortet som filmnation. Filmen vandt dokumentarfilmens svar på en Oscar for dokumentarfilm under 60 min. på IDFA i 2006 og World Cinema Jury Prize på Sundance Film Festival i 2007. Herudover har filmen vundet et hav af andre priser og turnerer endnu rundt i verden på festivaler. De danske filmanmeldere har ligeledes været glade for filmen.

Spillelængde: 58 min.
Instruktør / Producent: Eva Mulvad / Bastard Film A/S
Sprog: Pashtou og engelsk