Verden i Danmark

Den anerkendte og prisbelønnede instruktør Max Kestner retter med sin Danmarksfilm blikket mod Danmark og danskerne. Med filmen som værktøj undersøger han minutiøst og med en god portion humor, hvad Danmark er anno 2007.

"Her er Danmark. Her er Danmarks mest solgte bil. et hus hvis værdi er fordoblet gennem de sidste tre år. Et måleapparat og en ligusterhæk".
Sådan begynder Max Kestners fortælling om Danmark.

Med sin nøgterne fortælleform tager filmen os rundt på en kalejdoskopisk rejse i landet: til møde på en redaktion, til diktion i folkeskoleklasse, til ferieplanlægning hos en familie, til møde med Pia Kjærsgaard, til ejendomsmægleren foran den nysolgte bolig, til danske naturlandskaber set fra oven. det er hverdagssituationer, der alle fortæller almengyldige historier om os. det er samtidshistorie. det er verden i Danmark.

i et højt tempo kommer vi skiftevis helt tæt på og helt langt væk. Max kestner beskriver selv sin film således: "Verden i Danmark er en film om den historie, som vi som danskere fortæller om os selv. Om overfladerne. Ikke en film om den endelige inderste danskhed, men om historien, der hele tiden udvikler sig og hele tiden kæmpes om.

Vandt en Robert for bedste danske dokumentarfilm under en time i 2008.

Spillelængde: 40 min.
Instruktør / Producent: Max Kestner / Bastard Film A/S.
Sprog: Dansk.